Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Η τελευταία μας συνάντηση πριν τα Χριστούγεννα

Η τελευταία μας συνάντηση ήταν πολύ παραγωγική (τόσο παραγωγική που μόνο 2 φωτογραφίες μπόρεσα να πάρω κατά τη διάρκεια της συνάντησης !)

Έχουμε απλώσει στο τραπέζι κουμπιά, χάντρες, χαρτιά περιτυλίγματος, κλωστές, και άλλα ... Αρχικός σκοπός είναι να φτιάξουμε ένα τελευταίο ρολόι καθώς και κοσμήματα με ότι υλικά είχαμε τριγύρω ...


... ενώ κάποιοι συγκεντρώνουν εξαρτήματα επό τα διαλυμένα pc με σκοπό να φτιάξουν ένα ρομπότ !

Τελικά, όπως θα δείτε στις επόμενες φωτογραφίες, φτιάξαμε σκουλαρίκια με κουμπιά, χαντρες, φτερά και καπάκια αναψυκτικών (νέα αντικείμενα αλλά και εξέλιξη κάποιων παλιότερων προσπαθειών ...).







... και ένα βραχιόλι ....


αλλά και 2 καρφίτσες με βασικό υλικό εξαρτήματα υπολογιστών !!!



Φτιάξαμε και ένα ρολόι. Δεν είναι ακόμη τέλειο, αλλά με μερικές ακόμα πινελιές θα γίνει !


Το επόμενο μεγάλο project της συνάντησης ήταν να φτιάξουμε κολιέ από ρολά χαρτιών. Τα ρολά χαρτιών υγείας ή κουζίνας είναι καταπληκτικό υλικό για κατασκευές και εμείς πειραματιστήκαμε με την κατασκευή κοσμημάτων.

Αρχικά κόψαμε τα ρολά σε διάφορα μεγέθη και έπειτα τα βάψαμε με τέμπερες διαφόρων χρωμάτων. Σε κάθε κομμάτι φτιάξαμε επιπλέον διάφορα σχέδια, πάνω στο αρχικό χρώμα.



Ταυτόχρονα, με κορδέλες διαφόρων χρωματισμών φτιάξαμε πλεξίδες, όπως βλέπετε και στην επόμενη φωτογραφία.


Αφού στέγνωσαν τα ρολά, περάσαμε σε κάθε πλεξίδα μερικά κομμάτια από το βαμμένο ρολό και ιδού μερικά πολύ πρωτότυπα κολιέ !!!




Να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι και εμείς (οι υπεύθυνοι καθηγητές) πειραματιζόμαστε στο σπίτι, εξελίσσοντας παλιότερες προσπάθειες ή φέρνοντας νέες ιδέες, με κύριο στόχο να εμπνεύσουμε τα παιδιά στην επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων με ευφάνταστους τρόπους.

Ένα πρωτότυπο κολιέ, από σχοινί και κορδόνι στολισμένο με κομμάτια από το περίβλημα των κεριών τύπου ρεσώ.


Όταν καίγεται ένα κερί τύπου ρεσώ (τα απλά κεράκια με το μεταλλικό περίβλημα) μένει στο τέλος ένα μικρό στρογγυλό μεταλλικό κομμάτι που περιέχει ότι έχει απομείνει από το φυτίλι. Αν το καθαρίσουμε λίγο από τα υπολείμματα κεριού μένει ένα πολύ ενδιαφέρον αντικείμενο πολύ χρήσιμο για τέτοιου είδους κατασκευές. Μπορείτε να το χρησιμοποιείσετε όπως είναι ή ακόμα και να το βάψετε με χρώματα της επιλογής σας.

Αν σκεφτείτε πόσα κεριά ανάβουμε (τέτοιες μέρες ειδικά ...) φανταστείτε πόσα τέτοια μικροαντικείμενα μπορείτε να συγκεντρώσετε. Μην τα πετάξετε λοιπόν, μπορείτε να φτιάξετε ένα πρωτότυπο κόσμημα ή να στολίσετε κάποια άλλη κατασκευή !

Δύο σουβέρ φτιαγμένα από σελίδες εφημερίδων και περιοδικών (συνέχεια παλιότερης προσπάθειας).



Και τέλος, ένα αρωματικό στολίδι για την κουζίνα ... Βάλτε το κολιέ κανέλας στο καλοριφέρ σαν ένα φυσικό αρωματικό χώρου. Ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων ταιριάζει "γάντι" σε κάθε σπίτι !


Καλές γιορτές σε όλους !!!